Spring til indhold

Klintholm Havn

Velkommen til Klintholm Havn - meget mere end bare en lystbådehavn.  

Om sommeren gæster mere en 10.000 både havnen og flere end 200.000 gæster kommer vandrende eller kørende. SydkystDanmark byder på mange oplevelser. Klintholm Havn er en af de mange spændende destinationer.

Om efteråret og vinteren starter erhvervsfiskeriet op og i den periode modtager havnen store landinger af både sild og torsk. Havnen har faste fiskeskibe og en del gæste skibe som lander fisk. Havnen ligger strategisk godt i forhold til at nå fiskepladserne på kortest mulige tid. Du kan kende skibene fra Klintholm, da de oftest bærer nummerpladen for fartøjsdistrikt ”ND”.

Fra december til april, sejler der flere trollingbåde ud for at fange bl.a. laks. Havnen har 3 slæbesteder med forskellige stigninger for isætning af trailerbåde. Vi har foreninger som afholder stævner inden for sportsfiskeri.

Klintholm havn er en af de spændende indgange til SydkystDanmark, og et godt udgangspunkt, hvis man vil besøge noget af Danmarks vildeste natur på Øst Møn bl.a. Møns Klint der er en del af det vældige lag af kridt, som store dele af Danmark hviler på, her kan du også opleve Danmarks fødsel på Geocenter Møns Klint. Du kan vandre på Høvblege syd for Klinteskoven hvor du kan opleve hele ni arter af vilde orkideer og mange andre sjældne planter. Man kan vandre eller cykle til både Møns Klint og Høvblege. Derudover er der faste busruter der forbinder Klintholm havn med Stege og Møns Klint, hvor man kan besøge Liselund slot og park, Timmesø Bjerg, Jydelejet og Havrelukke eller besøge et af de mange museer og udstillinger i og omkring Stege. 

Med sin unikke placering lige på ruten mellem Tyskland, Sverige, Bornholm, Sjælland, Falster og Lolland skaber Klintholm havn rammen om et levende miljø med både danske og udenlandske gæster. Samtidig ligger Klintholm havn midt imellem to af Møns bedste badestrande, hvor stranden i den vestlige side af havnen er særdeles velegnet til børnefamilier, da man skal gå langt ud før det bliver dybt. Så der er rig mulighed for strandhygge i fred og ro.

Når dagen går på hæld kan man i Klintholm havn nyde et måltid på en af de mange restauranter, spise en is eller nyde en kold drink på café med udsigt over havnen.

Se de mange oplevelser og muligheder du kan besøge og prøve, når du besøger Møn.

Havnens historie 

En gruppe entusiaster i Klintholm har samlet en masse viden om Klintholm havns historie. Tak for hjælpen med det. 
Se herunder hvis der er et af emner du vil vide mere om.